Zahteva za sodno varstvo

Ste prejeli plačilni nalog in ne veste ali bi vložili zahtevo za sodno varstvo ali bi plačali polovično globo? Oboje ne gre!

Pri prekrških so ljudje pogosto v dilemi ali sploh vložiti zahtevo za sodno varstvo, čeprav menijo, da niso odgovorni za prekršek, ki se jim očita. V primeru, da zahteve za sodno varstvo ne vložite in v roku 8 dni po pravnomočnosti plačate predpisano globo, se prekrškovni postopek za vas konča, zato je povsem razumljivo, da včasih na “eno oko zamižite” in sprejmete posledice. Vendar v kolikor na sodišču dokažete, da prekrška dejansko niste storili, bo sodišče postopek zoper vas ustavilo, stroški, ki ste jih imeli, pa bodo bremenili proračun.

Z mojimi več letnimi izkušnjami bom podala realno oceno, če je v vašem primeru smiselno vložiti zahtevo za sodno varstvo ter, če imate dovolj trdnih dokazov, da boste na sodišču lahko dokazali svojo nedolžnost.

V kolikor ste v obdobju zadnjih dveh let storili več manjših prekrškov, vendar dovolj velikih, da lahko seštevek kazenskih točk hitro doseže 18 kazenskih točk ali pa ste celo storili hujši prekršek v obdobju odložitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, med t.i. preizkusno dobo predlagam, da me pokličete čimprej, saj morda ni še vse izgubljeno.

Žal je prekrškovnem pravu večkrat velja, da ste krivi dokler ne dokažete svoje nedolžnosti in ne obratno kot v kaznovalnem pravu, da ste nedolžni dokler vam krivda ni brez vsakršnega dvoma dokazana, zato je še toliko bolj pomembno, da vas skozi postopek vodi odvetnik, ki mu zaupate in ima več letne izkušnje na področju prekrškovnega prava.

Pogovorite se z odvetnikom

Bi radi ugovarjali zoper plačilni nalog? Zaupajte nam vaš primer.

Leave this field blank
odvetnik za sodno varstvo

Za pravno svetovanje in pomoč v zvezi z vašim prekrškom in morebitno vložitvijo zahteve za sodno varstvo lahko izpolnete zgornji obrazec, mi pišete na e-mail: info@odvetnica-kundija.si ali me pokličete na številko 051 766 755 ali 0590 12 805.

Suzana Kundija – odvetnica

Bi radi vložili zahtevo za sodno varstvo?

Imate pravno vprašanje? Potrebujete pravno zastopanje?

Odvetnica Suzana Kundija
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana