Prijava terjatve

Prijava terjatve v stečajni postopek

V stečajnem postopku mora upnik prijaviti svojo terjatev do insolventnega dolžnika v treh mesecih po objavi oklica o začetku tega postopka.

Na podlagi vašega pooblastila bom za vas prijavila terjatev, spremljala insolventni oziroma stečajni postopek, ugovarjala osnovnemu seznamu, spremljala predloge načrtov poplačila upnikov in vas z njimi seznanjala. Namesto vas spremljam stečajni postopek vašega dolžnika in vas redno obveščam o vseh aktivnostih upravitelja in sodišča.

Ločitveni upnik – hipoteka

Imate terjatev zavarovano s hipoteko na nepremičnini dolžnika? V takem primeru ste ločitveni upnik, zaradi česar je spremljanje in aktivna udeležba v postopku stečaja nad vašim dolžnikom še toliko pomembnejša. Ločitveni upnik je poplačan iz posebne stečajne mase, pred drugimi navadnimi upniki. Vendar ga v primeru poplačila bremenijo tudi določeni stroški (npr. zavarovanje nepremičnine, tekoči stroški v zvezi z nepremičnino, ki nastajajo tekom stečajnega postopka, itd.), zato je pomembno, da stroške spremljate, ste z njimi sezanjeni in jim pravočasno ugovarjate, če je to potrebno. V kolikor želite to breme prevaliti na koga drugega, sem vam na voljo.

Izločitveni upnik

So v posesti dolžnika nad katerim je bil razglašen stečaj vaše stvari? Ali pa je dolžnik nad katerim se je začel stečajni postopek še vedno vpisan kot lastnik nepremičnine katero ste kupili že leta nazaj? V takem primeru je nujno, da čimprej prijavite izločitveno pravico v stečajni postopek ter zahtevate, da se vam iz stečajne mase izločijo vaše premičnine ali nepremičnine.

Pogovorite se z odvetnikom

Imate terjatve, ki bi jih radi prijavili v stečajni postopek? Zaupajte nam vaš primer.

Leave this field blank
odvetnik za prijavo terjatve v stečajni postopek

V kolikor želite, da po vašem pooblastilu terjatev prijavim in spremljam insolventni oziroma stečajni postopek vašega dolžnika, mi pišete na e-mail info@odvetnica-kundija.si ali me pokličete na številko 051 766 755 ali 0590 12 805.

Suzana Kundija – odvetnica

Potrebujete pomoč pri prijavi terjatve v stečajni postopek?

Imate pravno vprašanje? Potrebujete pravno zastopanje?

Odvetnica Suzana Kundija
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana